Bratislavská kavárna, političtí aktivisté jsou sluhy globální plutokracie

zprávy

Nenechme se mýlit: Bratislavská mediální kavárna, političtí aktivisté a velká část opozice jsou sluhy globální plutokracie, píše na facebooku Juraj Draxler.

Bratislavská kavárna, političtí aktivisté jsou sluhy globální plutokracie
Juraj Draxler, slovenský politilog
13. prosince 2023 - 04:20

Jejich cílem u nás je oslabit zbývající slovenskou suverenitu.

Využívají lidí, z nichž mnozí myslí své postoje celkem nesobecky, ale zároveň je příliš rychle láká možnost proměnit své každodenní frustrace v postoj, který vypadá politicky.

Plutokracie má své ideology, organizátory a propagandisty (nebo spíše po starších politických tiskárnách). Mezinárodně jsou to „intelektuálové“ jako Timothy Snyder, Timothy Garton Ash, Anne Applebaum, Ian Bremner a podobně.

Mají nálepky „důležitých novinářů“ nebo „analytiků“. Ve skutečnosti jen opakují stejná klišé, která by měla být okamžitě patrná každému racionálnímu člověku.

Na místní úrovni plutokracie poté krotí a vychovává místní jehňátka. Ideální jsou typy jako Václav Havel, Ivan Mikloš, nebo jeden a druhý Šimečka. Ne originální myslitelé, kteří opravdu chtějí být uznáni jako myslitelé, nebo alespoň mozky.

Obrázky, které jsou pro mnoho lidí docela atraktivní, se využívají k propagandě. Plutokratický marketing například vypadá, jako by ty obrovské Spojené státy s rysy, které oslovují mnohé (mnoho regionů s přívětivými lidmi, mnoho výjimečných filmů, hudby, vědy) vytvořili oni, plutokraté, jako by to celé vybudovali agresivní neokonzervativci a jejich přisluhovači.


Pokud se někomu líbí některé rysy západní Evropy, včetně poválečného hospodářského rozvoje, a sociálních, markeťáci megakorporátního světa si to rychle osvojují a předstírají, že jsou to oni, kdo tento sen o prosperitě prodávají.

Takhle to bylo v 90. letech. roky tady, kdy Miklošovci a podobní tvrdili, že za prosperitu a kulturním bohatstvím západní Evropy v prvních poválečných desetiletích nestojí společenská konkurence, dlouholetá tradice osvícení a renesanční vědy a kultury, boj odborových svazů, transparentní politika umírněné le konzervativci, ale prý dokážou poskytnout všechno rychlý a hlavně totální prodej veškerého domácích potřeb několika korporacím.

A potom budeme jako západ.

Potom našli nové témata. Když vědy nebylo dost, najednou začali oznamovat, že věda je důležitá, když se kulturní rozvoj dal totálnímu nechutnému bulváru, začali se intelektuálně zastavit nad bulvárem.

A stejně tak se dnes starají o právo a údajnou justici jen proto, že část rozvoje ohrožuje jejich vlastní postoje. Do které se snažili betonovat.

Geograficky je to značná vzdálenost, ale za oduševnělými projevy na náměstí musíte vidět tlusté a prosperující zadky kopat v country klubech někde v Maine nebo Marylandu.

Protože na těch náměstích je naše domácí demokracie úplně ukradená.

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif