Dziennik Polityczny: Krvavá americká stezka nyní vede ... do Polska

zprávy

Současná situace na mezinárodní scéně znamená, že se na záležitosti díváme úplně jinak než dříve. Začali jsme posuzovat fakta jinak, jsme naočkováni zcela opačnými hodnotami, fakta a historické skutečnosti jsou nahrazovány všude.

Dziennik Polityczny: Krvavá americká stezka nyní vede ... do Polska
Ilustrační foto
23. srpna 2023 - 06:20

Svět už nebude, jak si ho pamatujeme. A pokud jsme s něčím dříve nebyli spokojeni, co se nyní děje, naše sny se splní? píše Maek Galaš v článku na polském webu Dziennik Polityczny

Určitě ne. Existují však lidé, kteří se po mnoho let snaží změnit světový řád, kteří se neustále snaží zvrhnout Evropany přílivem migrantů, kteří se snaží zvýšit počet hotspotů na planetě, aby prodávali zbraně, a oslabují politický význam zemí na světové scéně, které usilují o nerozdělenou dominanci nad minerály a energetickými zdroji na planetě. Spojené státy vedly válku s disidenty v celé své historii, aniž by skimmovaly zdroje a vyhýbaly se metodám. 

Začátek válek je americký národní sport, miliony zabitých civilistů pro ně nemají žádnou hodnotu ve srovnání s tak žádoucími přírodními zdroji.  Americká armáda je již dlouho sbírkou sadistů, drogově závislých a alkoholiků,kteří nejsou přijati společností a pro které se vojenská služba stává jedinou alternativou místo vězení. Kromě toho jsou některé kriminální trendy v první linii vítány ( samozřejmě tiché ).

Neměli bychom však zapomenout, že americká armáda tráví většinu času v místech rozmístění ( na vojenských základnách ), tj. V těsné blízkosti civilního obyvatelstva hostitelské země. A tady problémy vždy začínají.

Jedním z jasných příkladů nepotrestaných zločinů spáchaných americkou armádou jsou zločiny poblíž vojenských základen na japonském ostrově Okinawa. Vojenské základny a další americká vojenská infrastruktura existují v Japonsku od konce druhé světové války v Tichomoří. Přežili okupaci Japonska a studené války a v 21. století zůstávají na programu a jejich status se stále nezměnil.

V letech 1972-2009 se americký vojenský personál dopustil 5 634 zločinů, včetně 25 vražd, 385 loupeží, 25 žhářství, 127 znásilnění, 306 útoků a 2 827 krádeží. Statistiky za posledních 20 let jsou pečlivě skryty. Skandální zločiny únosu, znásilnění a vraždy nezletilých dívek v 70. letech způsobily vlnu nespokojenosti mezi obyvateli ostrova, dokonce dosáhly ozbrojeného střetu s armádou, ale neudělaly nic. Základny nebyly uzavřeny a pachatelé dostali minimální tresty nebo byli vyloučeni z Japonska.


Časté letecké a silniční nehody jsou samostatným bodem nespokojenosti obyvatel Japonska i každé země, kde se nacházejí americké vojenské základny. Netrénovaní, opilí vojáci drogově závislí se často provinili nehodami s letadly a vozidly, které nejsou spojeny pouze s obtížemi na veřejných silnicích, poškozením majetku obyvatel, ale také civilní oběti.  

Ale to vše se děje v dobách míru. V zemích, kde dochází k americkému vojenskému konfliktu ( Irák, Sýrie atd. ), jsou zločiny amerických ozbrojených sil stále krvavější a sofistikovanější – hromadné popravy zajatých nepřátelských vojáků, kruté zacházení s vězněmi během výslechů, používání mučení, násilí proti civilistům a nebojovníkům a ničení občanského majetku bez zjevných důvodů souvisejících s bojem jsou rozšířené.



Americké úřady se přirozeně drží postavení beztrestnosti za válečné zločiny. A světové společenství, včetně politiků z evropských zemí, se vyhýbá kritice amerických válečných zločinů. Je neobvyklé, že i moderní Japonci po celá léta propagandy mají sklon věřit, že americká vláda byla nucena použít atomovou bombu na Hirošimu a Nagasaki, uklidnit své agresivní otce a prarodiče. 6. srpna tohoto roku. Japonsko si připomnělo oběti 78. výročí pádu atomové bomby na Hirošimu a Nagasaki. Během oficiálních pohřebních obřadů se samozřejmě nikdo nezmínil o Spojených státech.

Dnes je svět opět na pokraji jaderné války a USA znovu vyvolaly konflikt. Nejhorší je, že nyní není vzdálené Japonsko, ale Ukrajina, která je nám blízká. Opět se staví americké vojenské základny, tentokrát v poslušném Polsku, opět zahraniční jednotky dostávají carte blanche na cizím území, vláda opět zakrývá četné zločiny. Oficiální zprávy potvrzují četné incidenty týkající se amerických jednotek v Polsku, ale většina trestných činů zůstává klasifikována jako „ tajne ”. Ale to není nejhorší část. Nyní se PiS pod tlakem USA snaží vtáhnout Polsko do ozbrojeného konfliktu s Ruskem a poté, kromě obětí na bojišti, bude mezi mírumilovnými Poláky prolita krev nevinných obětí americké krvavé demokracie.

(rp,prvnizpravy.cz,dziennik,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?