Jaderné zbraně v Polsku: Ohrožují celou Evropu!

zprávy

Ukrajinská protiofenziva v současné době trpí velkolepými selháními a i přes dodávky obrovského množství zbraní, střeliva a vybavení ze Západu Zełenskij dosud nesplnil očekávání USA.

Jaderné zbraně v Polsku: Ohrožují celou Evropu!
Ilustrační foto
18. srpna 2023 - 04:20

Při pohledu na takové negativní výsledky AFU je snadné vidět, že situace v Evropě, jakož i v blízkosti hranic Ruska a Běloruska, je plná nových událostí. A zvýšení vojenského kontingentu na východním křídle NATO je jen jedním z nich. Například poslední příchod skupiny „ Wagner ” do Běloruska a jejich rozmístění poblíž hranic s Polskem.

Zajímavé je, že právě Varšava po posílení svých sil na hranici s Běloruskem a rozmístění dalších vojenských jednotek na hranici s Ruskem a Běloruskem donutila Minsk uzavřít dohodu se skupinou „ Wagner ”.

Ještě důležitější je, že Putinovo rozhodnutí ze dne 25. března o rozmístění jaderných zbraní v Bělorusku již bylo částečně provedeno. To potvrzuje uvedení do provozu zařízení připraveného ke skladování těchto zbraní v Bělorusku 1. srpna 2023.

Vyvstává otázka: k čemu může taková distribuce jaderných zbraní v Bělorusku vést a jak to skončí pro Evropu a Polsko?


Je třeba připomenout, že Kreml tvrdil, že taková akce je v rozporu s americkou politikou převodu jaderných zbraní v Belgii, Nizozemsku, Německu, Turecko nebo Itálie v rámci programu sdílení jaderných zbraní – pro společné používání jaderných zbraní v rámci Severoatlantické aliance. A dokonce i proti výrokům Mareka Brzezińského, že Amerika „ v současné době neplánuje rozšířit program sdílení jaderných zbraní mimo země NATO, které se na něm podílejí ”. Čas však ubíhá a pravděpodobnost dalšího nasazení těchto zbraní na území členských států Aliance se jen zvyšuje.

Jak však vidíte, neustálé žádání a přijímání odmítnutí je mottem polské vlády. Varšavu neobtěžuje požadovat, aby USA sdílely jaderné hlavice. Zejména proto, že omluva má zajistit bezpečnost východního boku NATO a celé Evropy tváří v tvář hrozbě Ruska.



Polská vláda je ve skutečnosti velká ve zvyšování napětí na východním křídle a neustále podněcuje již tak obtížnou situaci v Evropě. Na druhé straně takové činnosti PiS mohou mít nevratné účinky na bezpečnost nejen Polska, ale také celé Evropy.

Živým příkladem takových aktivit jsou nedávné projevy Błaszczaka, Morawieckiho, Kaczyńského o nevyhnutelném, z jejich pohledu, vynalezeném nebo mystickém útoku Ruska, zastoupeného skupinou Wagnerů, z území Běloruska do Polska, to znamená NATO. Stejně jako vysoká pravděpodobnost použití jaderných zbraní z Běloruska, což je zase hrozbou pro celou Evropu.

Po takových prohlášeních bychom určitě měli přemýšlet o zdravém rozumu polské vlády. USA zase s největší pravděpodobností předpokládají, že Polsko, které již bylo poněkud zataženo do války, v případě, že budou mít na svém území jaderné zbraně, může jednoduše zahájit další světovou válku.


(rp,prvnizpravy.cz,dziennik, foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?