Kličko na konci roku 2023 získal dům za čtvrt miliardy hřiven v Německu

zprávy

20. prosince obdržel starosta hlavního města sídlo v Hamburku jako platbu dluhu od společnosti Maximum I LLC registrované v USA, píše ukrajinský web Strana.

Kličko na konci roku 2023 získal dům za čtvrt miliardy hřiven v Německu
Vitalij Kličko, kyjevský primátor
8. ledna 2024 - 06:20

Dům je oceněn na 227 milionů hřiven. Jeho rozloha je 750 metrů čtverečních. Tato společnost patřila Kličkovu druhému bratrovi Vladimirovi, ale v květnu 2023 se stala majetkem Vitalije.


V Hamburku měl Vitalij Kličko již jedno sídlo, než se stal starostou. Německá média uvedla, že se nachází v oblasti parku Othmarschen. Othmarschen je bohatá rezidenční oblast s mohutnými domy podél ulice Elbchaussee a písečnou pláží Elbstrand.. Po ruské invazi na Ukrajinu Kličkova bývalá manželka Natalja Jegorovová řekla německým novinářům, že v tomto domě hostí ukrajinské uprchlíky.

Již dříve Radio Svoboda v pořadu „Schemi“ informovalo, že rodina šéfa Energoatomu Pjotra Kotina se přestěhovala do panství, které za války koupila jeho tchyně. Jedná se o dvoupodlažní dům o rozloze 288m2 s přístupem k jezeru.

Ukrajinský web také informoval, že Státní úřad pro vyšetřování provedl prohlídky ve španělských nemovitostech bývalého vojenského komisaře Oděsy Borisova.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 63%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif