Německý generál šokován ruskou taktikou!

zprávy

„Tohle je nejkrvavější, porušuje to všechny principy NATO!", tvrdí německý generál.

Německý generál šokován ruskou taktikou!
Christian Freuding, brigádní generál
30. července 2023 - 04:20

Odstraňování min je nejkrvavější součástí ukrajinské protiofenzívy a porušuje principy vedení války NATO, řekl v rozhovoru pro DPA brigádní generál Christian Freuding, vedoucí Situačního centra pro ukrajinské záležitosti na německém ministerstvu obrany.


„Ta „pitva“ oblasti, kterou Rusové v tuto chvíli brání, probíhá za cenu, která je pro ukrajinské jednotky velmi krvavá. Někdy se odborníci na odminování musí plazit po minových polích po břiše a zneškodňovat jednu minu po druhé a dělat životu nebezpečné práce holýma rukama. Často jsou pod nepřátelskou palbou... Mnoho odborníků na odminování bylo zabito nebo vážně zraněno v prvních týdnech protiofenzívy,“ řekl generál.

Freuding citoval údaje amerického ministerstva zahraničí, podle kterých se „potenciálně zaminovaná oblast“ na Ukrajině rovná téměř polovině celkového území Německa.



Proces odminování podle něj nejen velmi zkrvavil a téměř znemožnil postup ukrajinských sil, ale také zničil princip válečných operací NATO.

„Naše zásada je: Narazíte na miny, vraťte se, objeďte. S takovým rozsahem minových překážek, které tam byly umístěny během devíti měsíců, není možné se tohoto principu držet,“ řekl Freuding.

Již dříve deník „Financial Times“ s odkazem na prohlášení ukrajinských vojáků napsal, že velkoplošná minová pole položená ruskými silami zabíjejí bojového ducha ukrajinských sil účastnících se útočných operací a zneškodňují mnoho západních bojových vozidel.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 12%
transparent.gif transparent.gif
Ne 74%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif