Pentagon o Ukrajincích: Jsou špatně vycvičení a špatně rozmístění!

zprávy

Ukrajinské armádě se nedaří prolomit ruskou obranu z velké části proto, že má příliš mnoho vojáků, včetně některých jejích nejlepších bojových jednotek, na nesprávných místech, uvedl list New York Times s odvoláním na nejmenované americké představitele.

Pentagon o Ukrajincích: Jsou špatně vycvičení a špatně rozmístění!
Ilustrační foto
23. srpna 2023 - 04:20

Jeden z nich uvádí, že hlavním cílem protiofenzívy by mělo být odříznutí ruských zásobovacích linií na jihu Ukrajiny, místo toho však podle úředníka ukrajinští velitelé rozdělili jednotky rovným dílem mezi východ a jih.



V důsledku toho se u Bachmutu a dalších měst na východě nachází více ukrajinských jednotek než u Melitopolu a Záporoží na jihu, které jsou strategicky důležitější.

Nejmenovaný funkcionář podotýká, že tempo protiofenzívy lze změnit pouze dramatickou změnou taktiky.

Další partner amerického listu poukazuje na to, že Ukrajinci jsou příliš roztříštěni a že potřebují upevnit svou bojovou sílu na jednom místě.

US zpravodajci: Ukrajincům se nepodaří dosáhnout klíčového města

Američtí představitelé říkají, že existují náznaky, že Ukrajina začala přesouvat některé své zkušenější bojové jednotky z východu na jih, ale i ty nejzkušenější jednotky byly kvůli těžkým ztrátám několikrát vyměněny.

Nyní klesá počet vysokých velitelů,   zatímco některé jednotky jsou většinou plné vojáků, kteří byli zraněni a vrátili se do boje, podle nejmenovaných představitelů.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?