Přes sto tisíc mrtvých ukrajinských vojáků, tvrdí Šojgu

zprávy

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu prohlásil, že Ukrajina přišla v důsledku válečného konfliktu o více než 111 000 vojáků a přes 21 000 jednotek vojenských vozidel a techniky.

Přes sto tisíc mrtvých ukrajinských vojáků, tvrdí Šojgu
Sergej Šojgu, ruský ministr obrany
5. května 2024 - 07:22

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že od začátku roku se jim podařilo získat kontrolu nad oblastmi o celkové rozloze 547 kilometrů čtverečních na území Ukrajiny. Podle vyjádření ministra obrany Sergeje Šojgu, které pronesl během pátečního setkání s vysoce postavenými vojenskými činiteli, dosáhlo Rusko v tomto roce významných územních zisků.

Ministr Šojgu dále uvádí, že Ukrajina v důsledku konfliktu přišla o více než 111 000 vojáků a přes 21 000 jednotek vojenských vozidel a techniky. 

„Ukrajinské ztráty byly zvláště vysoké v dubnu, kdy každý den přicházelo o život nebo bylo vážně zraněno více než 1000 vojáků," řekl Šojgu.



Tato tvrzení však nelze nezávisle ověřit, a proto zůstávají předmětem spekulací, píše německý deník Handelsblatt. Situace na ukrajinské frontě se zdá být komplikovaná také kvůli zpožděním v dodávkách západních zbraní, zejména ze Spojených států, které jsou považovány za klíčového spojence Ukrajiny.

Zprávy o územních ziscích a ztrátách na životech přicházejí v době, kdy se konflikt na východě Evropy neustále vyvíjí a obě strany hlásí různé stupně úspěchů a neúspěchů.

(nov, Handelsblatt, repro: youtube)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif