Roberts: Gruzie obviňuje Washington ze snahy svrhnout vládu v zemi

zprávy

Gruzie obviňuje Washington ze snahy svrhnout gruzínskou vládu, aby otevřel druhou frontu proti Rusku.

Roberts: Gruzie obviňuje Washington ze snahy svrhnout vládu v zemi
Paul Craig Roberts, americký publicista
6. května 2024 - 04:20

Je to přesně tak, jak jsem řekl, a Putinova neschopnost rozpoznat realitu a nekonečné prodlužování konfliktu na Ukrajině přináší Rusku a světu další potíže, komentuje Paul Craig Roberts, americký publicista.

Putinovo váhání nyní přivedlo francouzskou cizinecké legii do předních linií na Ukrajině a západní Ukrajina hromadí jednotky NATO. Jak jsem zdůrazňoval od začátku, války je třeba rychle vyhrávat, ne prodlužovat konflikt donekonečna.


Putin předstírá, že je zapojen do omezené vojenské operace, zatímco ve skutečnosti je ve válce se Západem.

Omezená operace se vymkla kontrole přesně tak, jak jsem to už říkal. Nyní jsou do toho zapojeny západní jednotky a zpravodajské služby a Rusko se musí bránit proti raketám dlouhého doletu zasahujícím hluboko na území Ruska, zatímco Washington plánuje otevřít druhou frontu proti Rusku a oddělit Čínu od Ruska.

Naprostá katastrofa bude důsledkem Putinova odmítnutí vyhrát válku. Putinovo váhání značně rozšířilo NATO na ruských hranicích přidáním Finska a Švédska a umožnilo NATO plánovat válku s Ruskem, stejně jako Putinovo váhání nad Donbasem poskytlo USA osm let na vytvoření velké ukrajinské armády. V důsledku toho ruská sebeobrana nyní vyžaduje použití jaderných zbraní. Nic nenasvědčuje tomu, že by Západ přišel k rozumu. Putin spoléhá na chiméru.

(rp,prvnizpravy.cz,pcroberts,foto:arch.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?