V Zelenského poselství italskému lidu v Sanremu chybělo slovo MÍR!

zprávy

Během letošního velkého festivalu písní v Sanremu bylo italskému lidu přečteno poselství ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského.

V Zelenského poselství italskému lidu v Sanremu chybělo slovo MÍR!
Hudební festival začal kontroverzně
17. února 2023 - 04:20

Šlo o kompromis dosažený poté, co Zelenského původně plánované video vyvolalo kritiku z mnoha stran, včetně petice iniciované intelektuály, spisovateli a diplomaty protestujícími proti militarizaci festivalu. Poselství nakonec přečetl hostitel festivalu a umělecký ředitel Amadeus.

Odpověď na dopis, který napsala organizace Europe for Peace:

Pane prezidente Zelenskij,

Reagujeme na Váš dopis, který jsme si přečetli pozdě, protože jsme odmítli živě sledovat poslední festivalový večer.

Tento večer jsme bojkotovali, protože určitě milujeme hudbu, ale ještě víc milujeme mír. Tento mír, který jste, pane prezidente, ve svém poselství ani jednou nezmínil. Mír, o který jste ani vy, ani evropské vlády nikdy neusilovali. Týraný mír, po kterém volají pacifisté ve vaší zemi a kteří jsou za to ponižováni vaší vládou, uvězněni a zabíjeni.

A pokud se vám zdá, že mír z vašeho slovníku zmizel, na druhou stranu jsme často slýchali slovo „vítězství“. Ve svém dopise zvete naše umělce, aby přijeli do vaší země na Den vítězství.



Neřekli jste nám, že k tomuto vítězství, pokud k němu dojde, dojde bohužel pouze tehdy, když válečný oheň pohltí nejen vaši zemi, ale i naši zem a zavleče je do největší katastrofy, jakou si lze představit: třetí světová válka. Událost, která se zdála tak vzdálená, ale která se dnes zdá možná, ne-li dokonce pravděpodobná.

Potlesk, který jste včera obdržel, nebyl potlesk italského lidu, ale potlesk omezeného mediálního cirkusu. Protože většina Italů je proti válce a dodávkám zbraní do vaší země, které způsobují stále větší počet mrtvých a nenastolují mír .


Pane prezidente Zelenskij, naše slova nepocházejí z nepřátelství vůči ukrajinskému lidu, kterého si naopak velmi vážíme a chováme k němu náklonnost.

A právě kvůli velké solidaritě a lásce, kterou cítíme k našim ukrajinským bratrům a sestrám, vás z celého srdce žádáme, abyste ustoupili a uvolnili místo někomu, kdo by byl schopen vést proces deeskalace. a míru, než bude příliš pozdě.

A až se vrátí mír, rádi to pak pojedeme na Ukrajinu oslavit se všemi ostatními evropskými, ukrajinskými a ruskými pacifisty.


Evropa pro mír


Evropa pro mír

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)





43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?