Většina Američanů nepodporuje dodávky zbraní Izraeli

zprávy

Nedávný průzkum celonárodní televizní stanice CBS News provedený ve Spojených státech amerických ukázal, že 52 % obyvatel nesouhlasí s tím, aby americká vláda zasílala zbraně a vybavení Izraeli.

Většina Američanů nepodporuje dodávky zbraní Izraeli
Joe Biden, americký prezident
22. října 2023 - 06:30

Průzkum, uspořádaný mezi 16. a 19. říjnem televizní stanicí CBS News, se tázal respondentů na postoj prezidenta USA Joe Bidena k izraelsko-palestinskému konfliktu.

57 % respondentů podporuje poskytování pomoci Palestincům v Gaze, zatímco 56 % není spokojeno s Bidenovou politikou vůči izraelsko-palestinskému konfliktu.

Co se týče rizika šíření konfliktu do jiných částí Středního východu, 85 % respondentů má obavy. Dalších 79 % je znepokojeno možností teroristických aktivit na území USA.


Z účastníků průzkumu se 52 % postavilo proti dodávkám zbraní a vybavení do Izraele ze strany USA a 24 % tvrdí, že Biden poskytuje Izraeli příliš velkou podporu, píše server haber7com

Americký prezident Joe Biden ve čtvrtek večer v projevu k národu oznámil, že vyzve Kongres k naléhavému schválení rozpočtu na podporu spojencům, včetně Ukrajiny a Izraele.

(hýbl, haber7com. foto: repro: France24)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 12%
transparent.gif transparent.gif
Ne 74%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif