Roček: Válečnické žvásty jako za komoušů v modifikaci vzor 2024

politika

Máma mě vyvrhla v roce 1955, takže jsem po nabytí určité inteligence asi od 15 let pátral, co je za komoušskými žvásty o sviňárnách NATO. Dnes pátrám mezi žvásty znovu, jako za mlada.

Roček: Válečnické žvásty jako za komoušů v modifikaci vzor 2024
František Roček, publicista
28. dubna 2024 - 07:20

Říká se tomu propaganda. Čili kdo nemá čas si zdlouhavě ověřovat zprávy, uvěří debilovinám – třeba v ČT nebo na Primě nebo v idnes. Vyberte si soudruzi bratři.

Příjemně debilní je titulek „Historický balík pomoci Ukrajině: už ne sklady, ale zbraně přímo ze zbrojovek“ (26. 4. 2024 na idnes.cz). Co tím chtějí čtenářstvu vsugerovat mediální blbečkové, klade řečnickou otázku publicista František Roček.

Na idnes.cz vytrousili, že v přepočtu přes 140 miliard Kč utratí USA na raketách protiletadlových baterií a za další vojenské vybavení pro Ukrajinu. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci této zemi. Text je srandovní. Vychází asi z poťouchlé poznámky ministra války (Lloyd Austin), že to je „dosud největší samostatný americký závazek“, což je propagandistická ptákovina, protože slovo „samostatný“ neznamená vůbec nic.


Pomoc ve formě drobečků, ale kdo by to přiznal?

Podle SIPRI (Stockholmský mezinárodní institut pro výzkum míru) loni Ukrajina během roku 2023 obdržela vojenskou pomoc ve výši nejméně 35 miliard dolarů, včetně 25,4 miliardy dolarů od USA. Není tedy schválený „balík“ 6 miliardiček spíše udržovací infuzí, aby dál se nechali Ukrajinci zabíjet ve jménu demokracie?

Zcela nesmyslný je též titulek v idnes.cz „Historický balík pomoci Ukrajině: už ne sklady, ale zbraně přímo ze zbrojovek“.

Na balíku není nic historického, je to jen nějaká částka. Další ptákovinou je v titulku „už ne sklady, ale zbraně přímo ze zbrojovek“. Ve skutečnosti to znamená, že USA a jeho spoluspiklenci mají vymetené sklady, takže se musí čekat, až se něco vyrobí.

Titulek vzbuzuje pocit, že jde o doslova ofenzivní pomoc chudáčkům na kyjevské části Ukrajiny. Ale idnes.cz cudně dodává, že na dodání materiálu si budou muset Ukrajinci počkat, neboť proces jeho pořizování je teprve na počátku.

Na breakingdefense.com Tim Martin 26. dubna 26, 2024 v článku (US approves $6B weapons package for Ukraine, but Kyiv stalled on Patriot battery breakthrough) uvedl, že:  „Veškeré vybavení má být objednáno z průmyslu, nikoli z amerických zásob – což znamená, že může trvat roky, než zbraně dorazí na Ukrajinu.“

Prostě jedná se o konejšivé prohlášení, protože minstr války Austin uvedl, že „příslib 6 miliard dolarů demonstruje trvalý závazek Ameriky k obraně Ukrajiny".

Trvalý závazek si lze vykládat i tak, že se domorodcům na Ukrajině budou dodávat postupně nějaké válečnické hračky, aby vydrželi co nejdéle a unavovali Rusáky. Co jiného z toho vyčíst?

Komik v hávu ukrajinského prezidenta Zelenského mňouká, ať západníci navalí hodně protiletadlových a protirakeťáckých miláčků Patriot. Austin ale zamňoukal: "Pokud jde o Patrioty a to, co by mohly udělat ostatní národy, to se teprve uvidí, ale mohu vám říci, že na tom nadále pracujeme, a to velmi seriózním způsobem" – jak napsal Tim Martin.

Není od věci si připomenout, že se před pár dny objevily zprávy: Španělsko a Řecko vyloučily převod systému protivzdušné obrany vyrobeného společnostmi Raytheon a Lockheed Martin na Ukrajinu.

Píšu takto poťouchle, protože jde o americko – ruskou válku prostřednictvím ukrajinských domorodců, a jak o tom píší média v Protektorátu Čechy a Morava pod správou EU, je to velmi podobné tomu, co znám z válečnických žvástů za komoušů (tehdy proti zločincům z NATO) v modifikaci vzor 2024.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 73%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif