Štefec: Je třeba jasně říct těm co nám lžou: Nasrat!

politika

 „Ohrožuje nás nejen terorismus, ale i válečné štvaní. Naše demokratické ústavní zřízení je také atakováno hypertrofujícími pravomocemi EU a alarmujícím příklonem ke korespondenční volbě. Bezpečnost je ohrožena migranty nebo manipulacemi s energetikou.“

Štefec: Je třeba jasně říct těm co nám lžou: Nasrat!
Jaroslav Štefec
4. května 2024 - 03:20

Těmito slovy a citátem legendy zpravodajské a diplomatické branže, Miroslava Polreicha, „Zpravodajská služba je jediná státní instituce, která nesmí vládě lhát“, začíná článek v rubrice TÉMA v posledním čísle časopisu TO s názvem „Co nám skutečně (ne)hrozí“, píše na facebooku Jaroslav Štefec.

Autorem článku je Jan Schneider, bývalý disident, bubeník kapely Plastic People, zpravodajec, který stál u založení BIS, člověk, jehož si nesmírně vážím pro jeho vzdělání, rozhled, schopnost vnímat realitu a objektivně popisovat svět kolem nás. Zamýšlí se v něm nejen nad pozicí, příslušející ve fungujícím státě zpravodajským službám, ale i nad hrozbami, před nimiž reálně stojí náš stát a my, jeho občané.

Vzhledem k tomu, že článek byl uveřejněn v placeném médiu, nemohu uvést jeho plné znění. Dovolím si však citovat jeho závěr, protože velmi přesně vystihuje marasmus, do něhož se naše společnost dostala a naznačuje jedinou možnou cestu, jak z něho zase ven. Nechť tedy promluví Jan Schneider:

„Jaká je největší současná bezpečnostní hrozba pro ČR? Vlastní chyby. Lživě interpretované a/ nebo lživé zpravodajské informace. „Cinknuté“ analýzy. Zkorumpované a/nebo ideologicky motivované zbrojní akvizice.

Kde se vzala válkychtivost této samozvané „pětidemoliční elity“? Jsou to lidé pouze jen vyprázdnění a naplnitelní čímkoliv?

Bohužel, jsou plni fanatismu a chamtivosti, což je směs, která umožnila holokaust, která spustila kdysi a nyní znovu Drang nach Osten!

Co lze proti tomu dělat? Nebrat si marně do huby Karla Havlíčka Borovského či Tomáše G. Masaryka, ale vzít si jejich heslo „Nebát se a nekrást“ k srdci. Protože manipulace strachem, to je modus operandi novodobé nastupující totality.

A jaký je účinný protilék? Možná ho najdeme ve filmu Most špionů, kde na advokátovu otázku: „Bojíte se?“ odpovídá zatčený špion Rudolf Ivanovič Abel: „A to by pomohlo?“

Takže nebát se nejen nekrást, ale také jasně říci těm, kteří nám otevřeně lžou a deformují skutečnost podle svého pokřiveného vidění světa "Nasrat!". A možná i přidat nějakou tu "přeshubu". Přítomné dámy prominou, ale tohle se slušně už vyjádřit skutečně nedá.

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif