Andrea Cerqueirová

novinářka
[title]
Andrea Cerqueirová (38) se novinářské profesi věnuje šestnáct let. Vedle portálu prvnizpravy.cz v současné době publikuje především v měsíčnících Parlamentní listy a Paní domu či na webu zijemenaplno.cz.
[title]
KOMENTÁŘ

Andrea Cerqueirová: Život tropí hlouposti, netvoří jen dobro a zlo

Podle režiséra Jana Hřebejka zvolila Zemana na hrad „rudá a hnědá prasata“. Těmito slovy odhalil nejen nestoudnost, aroganci a pohrdání lidmi s jiným názorem, ale především nepochopil, že Zemana plno lidí volilo prostě proto, že jeho protikandidát Schwarzenberg se sice mohl v kampani o sto šest tvářit jako muž v rukavičkách, reálná politika vlády, které je prvním místopředsedou, ale ke značné části veřejnosti přistupuje nejen bez rukaviček, ale přímo s karabáčem v ruce.

Před 4071 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Andrea Cerqueirová: Antikomunismus není řešení

Je to letité strašení. I stávající vláda se vymlouvá, že musí dále vládnout, i když je každou chvíli v rozkladu. Jen aby se, proboha, nedostali k moci komunisté.

Před 4147 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Andrea Cerqueirová: Tenkrát to hacker nebyl…

Lavinu na sociálních sítích spustila věta, která se objevila na facebookové zdi Jaromíra Petelíka o věšení pravičáků a vyvlastňování rodin do desátého kolene.

Před 4167 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Andrea Cerqueirová: Lanovek je přehršel, turisté chtějí i přírodu

Nový ředitel Národního parku Šumava Jiří Mánek chce navrhnout, aby unikátní kus přírody už nebyl na seznamu mezinárodně uznávaných národních parků, podle jeho názoru by měl být převeden do jiné kategorie chráněných území světové klasifikace.

Před 4259 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Andrea Cerqueirová: Václav Klaus dal poslancům trefnou lekci

V červenci zřejmě budou poslanci hlasovat o vetu prezidenta Václava Klause, týkajícího se novely zákona o přestupcích, kterou předložili Ivana Řápková (ODS), Petr Gazdík (TOP09-Starostové), Jana Suchá (nyní LIDEM) a další koaliční poslanci.

Před 4298 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Andrea Cerqueirová: Zdravotní pojištění by mělo být i pro cizince

Navzdory tomu, že je v ČR ze zákona povinně zdravotně pojištěn každý člověk s trvalým pobytem, mnozí cizinci záchytným sítem propadají. Tristní situaci řeší příkladně Česko-vietnamská společnost.

Před 4473 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Andrea Cerqueirová: S migrantkami je dobře při hrách i při jídle…

Jaké to je stát se na chvíli v Česku žijící mladou arabskou muslimkou ze silně věřící rodiny, sedmnáctiletou Romkou nebo třeba uprchlicí z Afghánistánu?

Před 4519 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Andrea Cerqueirová: Rušení kojeneckých ústavů je hazard s dětmi

Vláda chce od roku 2014 zrušit kojenecké ústavy a vytvořit armádu profesionálních pěstounů.

Před 4557 dny
[title]
KOMENTÁŘ

Andrea Cerqueirová: Půjdou exekutoři i po příspěvku na živobytí?

Exekutoři už takřka nemají co zabavovat, mnozí lidé jsou na mizině. Jako pěst na oko tak působí návrh novely, aby zabírali i příspěvek na živobytí.

Před 4575 dny

Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?