Pěkná vládní agitka za naše peníze. Vondráček se rozjel

politika

Předseda Svobodných Libor Vondráček vyzval k úplnému zákazu placení reklamy z veřejných rozpočtů. Ve svém komentáři poukazuje na převlečenou politickou reklamu a zákeřnou propagandu, jak vláda působí na lidí za jejich vlastní peníze. 

Pěkná vládní agitka za naše peníze. Vondráček se rozjel
Libor Vondráček (Svobodní)
9. srpna 2023 - 07:30

Ať si to Leyenová, Babiš či Rakušan platí ze svého. Vondráček vyzval k zákazu reklamy placené z daní.
Předseda Svobodných Libor Vondráček se pořádně rozohnil. Ze židle ho zvedlo množství plakátů a další reklamy, kterou si z veřejných peněz platí nejen Evropská unie, ale také česká ministerstva. Na sociálních sítích proto vyzval k jasné reakci. Vyzval k úplnému zákazu placení reklamy z veřejných rozpočtů.

„Rozmohl se nám tu takový nešvar, který ničí demokratickou soutěž. Vlády, EU i státní firmy si platí z peněz daňových poplatníků reklamu. Jde o převlečenou politickou reklamu. Zákeřnou cestu, jak svou propagandou působit na lidi za jejich vlastní peníze. Zvlášť v době, kdy sekáme obří schodky, bychom toto plýtvání veřejnými prostředky měli zastavit. Jenže v metru, na internetu i na vývěskách jsem jasně viděl, že trend je bohužel zcela opačný,“ uvedl Vondráček na svém facebookovém profilu a poukázal na nedávné reklamy, které podle něj přišly daňové poplatníky na desítky milionů korun.

 
„Sociální dávky jsou skvělé, žádejte si o ně. Díky EET vybavíme 18 nemocnic a postavíme 140 školek. Migrační pakt nejsou převlečené kvóty. Důchodová rádoby reforma nás spasí. Evropská unie jsi ty, nemá demokratický deficit. EU je mír, svoboda, prosperita a nezávislost. A tak bych mohl pokračovat. Evropská unie a Babiš s tím začali. Za covidu se to pořádně rozjelo, a teď už vidíme politické reklamy za cizí peníze všude možně. V metru, na vývěsce na vesnici, anebo i na webu, kde na mne zrovna vyskočila reklama na sociální dávky,“ napsal Vondráček s tím, že navíc takto financovaná reklama z veřejných peněz podle něj křiví politickou soutěž. 

„Pro mě byla vždy svoboda víc než demokracie, kterou jsem vnímal jako špatný, ale pořád nejlepší nástroj, k výběru vlády. Každý, kdo se však dnes ošívá demokracií a není pokrytec, musí dnes při pohledu na podobné reklamy bít na poplach. Nelze mluvit totiž o ‚férové demokratické soutěži‘, když někteří z cizích peněz platí svoji agitku, zatímco jiní si na ni musejí shánět peníze,“ upozornil na zásadní a často přehlížený rozdíl Libor Vondráček, podle kterého je jediným řešením, které nepovede k nekonečným dohadům, totální zákaz používání veřejných prostředků na podobné "nesmysly“. 

Psali jsme:
 
„Jestli nám chce paní Leyenová sdělit, že je unie skvělá, má sáhnout do kapsy a zaplatit reklamu na EU ze svého. Stejně tak by nám měl pan Babiš ze svého vyprávět o blahodárnosti EET. A moc by se mi líbila i podobizna pana Rakušana, který přednáší pohádku ovčí babičky o tom, že migrační pakt nejsou kvóty,“ doplnil předseda Svobodných Libor Vondráček. 

(nov, prvnizpravy.cz, foto: repro CNN Prima)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?