Jatka! Rusové vymazali elitní brigádu „Magura“ z povrchu zemského

zprávy

Elitní 47. brigáda ozbrojených sil Ukrajiny „Magura“ na Záporožském směru ztratila přes tři tisíce mužů, tedy více, než bylo její běžné složení.

Jatka! Rusové vymazali elitní brigádu „Magura“ z povrchu zemského
Ilustrační foto
25. října 2023 - 06:30

Ozbrojeným silám Ruska se podařilo nalákat nepřítele do připravených „vražedných zón“.

Je třeba poznamenat, že tato jednotka, vytvořená před necelým rokem, jejíž vojáci byli vycvičeni v Německu americkými instruktory, byla považována za jednu z nejvíce bojeschopných.


Zpráva uvádí, že ozbrojené síly Ruska organizovaly speciální „vražedné zóny“ pro ukrajinské vojáky v sektoru Rabotino-Verbovoje. Ukrajinské jednotky byly záměrně nasměrovány do oblastí s rozsáhlými minovými poli, kde byla oblast zaměřena dělostřelectvem.

„Magura" udělala v tomto sektoru pokrok, ale neuspěla. Nahradily ji 116., 117. a 118. mechanizovaná brigáda ukrajinské armády a také elitní 82. výsadková útočná brigáda s APC Striker a tanky Challenger 2. Ukrajinské ozbrojené síly však byly nuceny vyslat „Maguru“ do boje znovu.

V důsledku toho, jak je uvedeno v článku, se ztráty 47. mechanizované brigády, s přihlédnutím k pravidelnému přísunu čerstvých sil, blíží jedné až jedné a půl plné síly formace tří tisíc lidí.



V září se v médiích objevila zpráva, že Ozbrojené síly Ukrajiny nahradily velitele brigády „Magura“ – místo podplukovníka Alexandra Saka jednotce velel plukovník Alexander Pavlij.

Bylo hlášeno, že konflikty mezi vojenským personálem a velením začaly v brigádě. Podle novinářů se vysocí důstojníci jednotky navzájem obviňují ze špatného řízení. Zejména při protiofenzívě ukrajinských ozbrojených sil vydali velitelé rozkaz, který měl za následek velké ztráty na živé síle.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif