Šokující tvrzení ohledně izraelské Železné kopule

zprávy

Zůstává Izrael obranným systémem nechráněn? Hlídky Izzeddin el-Kassam již řadu dní vypouštějí rakety, proti kterým se izraelský obranný systém Iron Dome (Železná kopule) zdá být v nevýhodě. Upozorňuje se na to, že munice pro Iron Dome začíná docházet.

Šokující tvrzení ohledně izraelské Železné kopule
Projetk Iron Dome
20. října 2023 - 07:22

Po nedávném bombardování nemocnice v konfliktu mezi Palestinou a Izraelem a následné ztrátě stovek civilistů se situace dostává do nové fáze. Když se celý svět ostře vyjadřuje k tragédii v Palestině, objevují se nové informace týkající se izraelského protiraketového systému Iron Dome (Železná kopule).

Od 7. října, kdy byly vypuštěny tisíce raket Hamasem, se zdá, že slavný izraelský protiraketový systém Iron Dome brzy vyčerpá svou municí. Z pěti tisíc raket, které Hamas vypustil první den, a tisíců dalších raket, které byly vypuštěny v následujících dnech, obranný systém Iron Dome (Železná kopule) neutralizoval jen část. V současné době se uvádí, že má k dispozici pouze 500 kusů munice.

Na druhou stranu, zatímco rakety, které Hamas vyrábí za rozpočty mezi 100 a 200 dolary, izraelská Železná kopule (Iron Dome) je ničí raketami v hodnotě tisíců dolarů. Uvádí se, že jedna raketa pro Iron Dome je vyráběna za ohromujících 90 tisíc dolarů, píše serve Harbe7com


Podle informací od expertů je od roku 2011 používaný protiraketový systém Iron Dome (Železná kopule) přesycen při současném odpalování raket z různých oblastí, a po dosažení tohoto bodu je již neefektivní. Po dosažení tohoto stádia a po provedení nákladových výpočtů se tvrdí, že Izrael vypočítává dráhy raket vypouštěných Hamasem a nezničí rakety, které mají dopadnout do oblastí s nízkou lidskou populací.

Zatímco je zdůrazněno, že Iron Dome během dosavadní války vystřelila tisíce projektilů a čelí nedostatku munice, uvádí se, že v tuto chvíli Hamas má přibližně 32 tisíc raket. Na druhou stranu se tvrdí, že Hizballáh má mnohem více raket než Hamas, s odhadem více než 150 tisíc raket.

Během programu o fungování systému Iron Dome expert na terorismus a bezpečnost Abdullah Ağar odpověděl na otázku "Bude Železná kupole (Iron Dome) pracovat dalších 10 dní?" slovy: "Závisí na její muniční zásobě. Vypálili tolik raket... Spotřebovali tolik raket na sestřelení těchto raket. Jedna stojí okolo 90 tisíc dolarů. Takže zatímco rakety vystřelené Hamasem stojí několik set dolarů, izraelské rakety stojí 90 tisíc dolarů. Je to drahý systém."

Psali jsme:

Od 7. října vypustily brigády El Kassam na Izrael přibližně 7 tisíc raket. Izraelská strana odpověděla vystřelením 7 tisíc raket z Železné kupole (systému Iron Dome). Náklady války pro palestinskou stranu se odhadují na 1,4 milionu dolarů, zatímco izraelská strana náklady odhaduje na 630 milionů dolarů.

(jk, haber7com, foto: repro: cnn prima)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 12%
transparent.gif transparent.gif
Ne 75%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 13%
transparent.gif transparent.gif