Telegraph: Transgenderové knihy pro britské školáky jsou nebezpečné!

zprávy

Susan Matthewsová, vedoucí vědecká pracovnice na Rohamptonské univerzitě, analyzovala řadu transgenderových knih, které se používají ve vzdělávacích prostředích na britských školách.

Telegraph: Transgenderové knihy pro britské školáky jsou nebezpečné!
Ilustrační foto
9. září 2019 - 10:10

A dospěla k závěru, že většina informací o přechodu na lékařský transgender je „nepřesná“. „Možné poškození je ignorováno, maskováno nebo falšováno," uvedla.

Ukázalo se, že knihy o transgenderových tématech pro britské studenty jsou pro děti nebezpečné, protože zkreslují lékařské znalosti o blokátorech puberty, napsal The Daily Telegraph, citující Susan Matthewsovou, vedoucí kolegu na Rohamptonské univerzitě.
 
Podle jejího názoru knihy a učební plány, které byly vytvořeny s cílem poskytnout školákům transgenderové znalosti, „nechrání děti a jsou proti zákonu“.
 
Po analýze řady knih používaných v britských školách Matthewsová zjistila, že v těchto příručkách je většina informací o přechodu mezi lékařskými transgendery „nepřesná“.
 
„Možné poškození je ignorováno, maskováno nebo falšováno," řekla.
 
Jako příklad uvádí knihu „Mohu vám říci o genderové rozmanitosti?“ („Can I Tell You About Gender Diversity?“), která je určena pro děti od sedmi let. Hlavní postavou této knihy je dvanáctiletá postava jménem Kit, která uskutečňuje transgenderový přechod z dívky na chlapce a bere hormony, aby zastavila pubertu.
 
Mimo jiné píše: „Nejlepší okamžik v hormonálních blokátorech je, že když změním názor, nepoškodí to mé tělo.“

 
Podle Matthewsové je však toto tvrzení „nepravdivé“, protože neexistuje důkaz, že by blokátory puberty byly zcela vratné, pokud by byly vzaty během puberty. Přičemž není prokázáno, že způsobují nenapravitelnou škodu.
 
Mezitím editor této knihy Andrew Jame uvedl, že informace v ní obsažené „nejsou nepřesné a nenarušují lékařské doporučení“.
 
Dodal: „Doporučení uvedené v knize, zejména pokud jde o blokátory puberty, jsou v souladu s doporučeními National Health Service a mnoha charitativních organizací a organizací LGBT, které pracují s transgenderovými dětmi a jejich rodinami a podporují je.“
 
Susan Matthewsová publikovala kritiku v knize „Invention of Transgender Children and Youth“.

V úvodu této knihy jeden z předních psychiatrů varuje, že transgenderovým dětem, které podstupují lékařskou nebo chirurgickou léčbu, hrozí „vážné a nevratné poškození“.
 
Současně The Daily Telegraph cituje slova psychiatrického konzultanta z The Tavistock a Portman NHS Foundation Trust Davida Bella, který si stěžuje, že aktivisté „uzavřeli“ kritickou diskusi o jevu transgenderismu a genderové dysforie.

(kou, prvnizpravy.cz, telegraph.co.uk, foto: arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif