Nějak se to soudruhům z vnitra vymyká, glosuje Hašek

politika

Advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (PRO) zareagoval na aktuální zprávu o extrémismu, kterou vydalo Ministerstvo vnitra. A když si přečetl dnešní článek na Novinkách, nedalo mu to a pořádně si rýpl do Víta Rakušana.

Nějak se to soudruhům z vnitra vymyká, glosuje Hašek
Michal Hašek (PRO)
8. května 2024 - 13:25

„Vláda včera schválila zprávu o extremismu z pera Ministerstva vnitra. Mimo jiné se v ní konstatuje, že média (“kvazimediální scéna”) nabíhají kremelským narativům o migrantech, třeba zprávami o jejich trestné činnosti a šíří tak nenávistné předsudky. A hned dnes Novinky přinášejí text o gangu nezletilých a mladistvých migrantů terorizujících dosud klidné západoněmecké městečko. Jsem zděšen. Nějak se to aktuálním soudruhům z vnitra vymyká," napsal pobaveně Hašek.

Hašek svým komentářem reagoval na aktuální zprávu o extrémismu, kterou vydalo Ministerstvo vnitra a ministrova vnitra Víta Rakušana (STAN) v nadsázce upozornil na to, že mu ten jeho "slavný K.R.I.T" nefunguje jak má, když se proti němu už "bouří" i provládní server Novinky.cz.



Ty totiž dnes vydaly článek s názvem "Gang migrantů rozsévá strach v německém městě. Vůdci je dvanáct, nejmladšímu devět".

„V idylickém Ahausu ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, se srdcem se středověkými domy a uličkami, už několik měsíců řádí zločinecký gang mladíků. Tlupa mladistvých migrantů páchá trestnou činnost ve školách, v zámecké zahradě a kolem nádraží.

Psali jsme:

Mladiství podle svědků obtěžují spolužáky a vyhrožují jim. Seznam jejich přestupků je však delší: rvačky, pronásledování, vydírání pomocí filmových záznamů, ponižování, poškozování majetku, rušení nočního klidu a vniknutí na cizí pozemek. Objevilo se dokonce podezření, že skupina má na svědomí vloupání a obchod s drogami," píše se ve článku na Novinky.cz.

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)



Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?