Petr Sak: Ruští trollové útočí

politika

Nežijeme v lehké době, válka na Ukrajině, hrozba jaderné války, odmítání západních zemí Afrikou pod záminkou, že stále v duchu kolonializmu vykořisťují africké země, píše v komentáři pro Prvnizpravy.cz Petr Sak.

Petr Sak: Ruští trollové útočí
Petr Sak
13. srpna 2023 - 06:20

Dokonce v Nigeru Viktorie Nulandová, americká náměstkyně ministra zahraničí, tak úspěšná při budování demokracie na Ukrajině, nebyla ani přijatá současným vůdcem Nigeru.  A katastrofální zpráva pro Česko, Německo bude vyrábět automobily v Číně, protože za současných cen energie budou auta vyrobená v Česku neprodejná. Je to od Německa nevděk, protože česká vláda se tolik snažila o optimální ceny elektřiny, zvláště pro Německo a velice důrazně odmítá levnou ruskou naftu a plyn a za ceny obětí české populace, především seniorů, dováží několikanásobně dražší zkapalněný americký plyn.  Pro jistou si politici  vyšší kompenzují ceny zvýšenými platy. Se znepokojením také sledujeme vývoj situace v Rusku, zvláště v oblasti LGBT+.

Podle známého ruského disidenta, který nesmí učit v Rusku na žádné vysoké škole, a tak učí na vysoké škole v Brně, historik profesor Ubov, získal informaci, že v Rusku se připravuje u homosexuálů zašívání řitního otvoru a jeho nahrazení vývodem. Europoslanec Jiří Chvátal na tuto informaci reaguje návrhem projednat v Evropském parlamentu a v Evropské komisi podnět k jednání OSN o lidských právech, který požaduje rozšířit lidská práva o právo na volný a funkční řitní otvor. Europoslanec Jiří Chvátal již tento podnět projednal na velvyslanectví země, kterou z důvodů utajení nelze jmenovat, a získal pro tuto svou iniciativu na velvyslanectví souhlas. Při té příležitosti ocenil, že díky sametové revoluci a Václavu Havlovi má stále řitní otvor volný a funkční. Kdyby nedošlo k sametové revoluci, komunisté by pravděpodobně k tomuto kroku již dávno přistoupili. Nesmíme se nechat zmást hoaxem, šířený komunisty, že již v roce 1961, jako jedna z mála zemí, Československo přijalo zákon o beztrestnosti homosexuality.

Informace vyvolala zděšení i mezi pražskými a brněnskými heterosexuálními politiky. Co kdyby se tato „svého druhu jakási obřízka“ preventivně zavedla i u heterosexuálů? Kam by si potom cpali hašiš a kokain? Proto se jednoznačně rozhodli iniciativu Jiřího Chvátala podpořit.  Minulý, současný a budoucí brněnský aktivista a politik Ollan se vyjádřil, že by tím byl výrazně ohrožen brněnský politický život, zvláště večírky, mejdany a orgie. Byl by to dle Ollana skoro návrat do komunistické totality.

Z nové diskriminace homosexuální menšiny v Rusku je zděšená Mirka Germánová, která chce o to důrazněji vést válku s Ruskem a porazit ho. V případě jeho vítězství na Ukrajině by se Rusko nezastavilo na hranicích a politici by se museli bát o své řitě. Znova se potvrdilo, dle Mirky Germánové, že patříme na západ.

Ruští trollové se ani tentokrát neštítí vést propagandu v ruském zájmu a tvrdí, že zašívání řití homosexuálů je naprostý nesmysl, dezinformace a hoax. Tuto propagandu vedou především komunisté, zvláště funkcionářka Kateřina Nekonečná. Je s podivem, proč se u českých komunistů objevuje kladný vztah k Rusku, včetně jeho obhajoby, které je silně kapitalistické a majetkově silně polarizované s výraznou vrstvou oligarchů, a je tak v rozporu s komunistickou ideologií.

V českém parlamentu došlo k dojemné události. Do parlamentu přišli vyjádřit vděčnost barmské ženy vládnímu politikovi Pavlovi Kopretinovi, jehož zásluhou se v Barmě rozvíjejí práva žen a Barma se demokratizuje. Navzdory tíživé ekonomické situaci, kdy nejsou peníze ani na důchody seniorů, Pavel Kopretina dokázal pro svou záslužnou činnost získat 70 milionů Kč. Pavel Kopretina má tak zásluhu na šíření dobrého jména České republiky ve světě a navazuje na Václava Havla, který si dokonce vysloužil bystu v americkém kongresu. Pavel Kopretina je přitom tak skromný, že aktivity za 70 milionů provádí víceméně utajeně.


Ruská propaganda je čím dá sofistikovanější a ruští trollové aktivnější, zatímco čeští občané jsou stále méně ostražití. Plná trollů je dokonce jedna vysoká škola, kde, jak upozorňuje jeden student, který nechce být jmenován, ale jeho identita je autorovi známa, řada učitelů tvrdí, že 1+1=2, čímž přebírají ruskou propagandu, protože 1+1=2 říkají i Rusové z blízkosti Vladimíra Putina, jak zjistili západní zpravodajské služby.

Další propagandistickou infiltrací z oblasti zábavy, je hra, v níž se míček pomocí rakety dostává přes síť. Tato hra se provozuje v Rusku a její hráči Rubljev a Medvěděv s její pomocí propagují ruskou agresi ve světě. Pod krytím touto hrou se do Česka chtěli dostat dvě agentky s raketami, ale naštěstí bdělá policie je odkryla a vyhostila. Je však na pováženou, zda tato hra, která se hraje v Rusku, by neměla být v Česku zakázaná. Je s podivem, že vyhlášený brankář, který je známý tím, že, schytal za život mnoho ran do hlavy, ještě tento zákaz nenavrhl. Někdo by mohl namítnout, ale vždyť se tenis hraje na Roland Garros, Wimbledonu, US Open. Ovšem, zde je podstatný rozdíl. Oni jsou na západě, my ještě ne, tak si to musíme zasloužit. Ale snažíme se, zákaz koncertu Anny Netrebko je cesta správným směrem. Nejenže je Ruska, ale aby toho nebylo málo, ještě zpívá díla ruských skladatelů Glinka, Borodin, Musorgskij, Čajkovský, Rachmaninov, Stravinskij, Prokopjev, Šostakovič.



Také ve školství nejsou změny dostatečné. Stále se učí dějepis, ačkoliv již před několika lety BIS a osobně generál Koudelka (tehdy ještě plukovník si možná generálskou hodnost vysloužit svou aktivitou do historie) žádali výraznou úpravu jeho výuky. Přesvědčení žáka musí mít přednost před školometskými pohledy historiků. Lámat přesvědčení žáka historickou faktografií může ohrozit integritu studenta. Např. jeden student upozorňoval na chybné tvrzení historiků, že Napoleon byl poražen Rusy, ačkoliv i známý ruský spisovatel L.N. Tolstoj ve svém díle „Vojna a mír“ píše o dobytí Moskvy Napoleonem. Mnozí učitelé chápou, že v době ruské agrese nemůže být historie stejná jako v době komunistické ideologie. Nelze jen tak přijímat, že Sovětský svaz dobyl Berlín a Hitler spáchal sebevraždu. Existují indicie, že nezemřel, ale přesunul se do USA, kde pod krycím jménem McCarthy, dál statečně bojoval se židobolševismem.

O úspěších nové metody výuky dějepisu svědčí chápaní studenty události, která nám přinesla prosperitu, demokracii a svobodu, včetně svobody slova. O listopadových událostech 1989 je většina studentů a žáků přesvědčena jako o sametové revoluci, a žádná fakta, toto jejich přesvědčení nezviklají. Dokonce někde je výuka tak úspěšná, že žáci o žádné listopadové události nemají ani tušení. Zásluhu na těchto úspěších má také invaze aktivistů neziskové organizace Narkóza národa do našich škol.

Ruští trollové, dezoláti, chcimírové a dezinformátoři neustávají ve svých aktivitách. V poslední době se zaměřili na velkého experta v boji s dezinformacemi Františka Vrábela. Nehynoucí pomník si postavil vytvořením seznamu dezinformačních webů, což dokázal bez definování, co to je dezinformační web a bez operacionalizace pojmu, včetně relevantních indikátorů. Ruští trollové vypouštějí směrem k jeho osobě jeden hoax za druhým. Nemá vůbec žádné relevantní vzdělání, nikdy nenapsal žádný odborný text, dluží 3 miliony a je v exekuci. Jeho tvrzení o grantech a texty jsou nepodložené bláboly.  Vidíte, kam až jsou schopni ruští dezoláti zajít. Proto jak říkal klasik: „Lidé bděte“.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?