Výsměch koalici SPOLU. Babiš se po volbách náramně bavil

politika

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš jasně vyhrál volby do Evropského parlamentu a výsledek označil za famózní úspěch. Také se vysmál koalici SPOLU, která si kladla za cíl ho porazit, a to se ji prostě nepovedlo.

Výsměch koalici SPOLU. Babiš se po volbách náramně bavil
Andrej Babiš, šéf hnutí ANO
11. června 2024 - 06:30

Andrej Babiš hned v úvodu svého proslovu poděkoval všem lidem, kteří přišli kk volbám a dali svůj hlas právě hnutí ANO.

„Nesmírně si toho vážíme, protože ten výsledek považujeme za famózní úspěch. Taky gratuluju všem, kteří budou reprezentovat Českou republiku v Evropském parlamentu. A chci poděkovat našim voličům, ale také našemu týmu. Klárka má famózní úspěch,“ ocenil Babiš fakt, že lídryně hnutí ANO volbám jasně dominovala, tedy alespoň z hlediska preferenčních hlasů.

Babiš také označil za skokanku voleb bývalou středočeskou hejtmanku Jaroslavu Pokornou Jermanovou. Také zmínil, že při pohledu na výsledky v Praze, kde vyhrála koalice SPOLU, měl z celkových výsledků obavy, ale celorepublikově se ukázalo, že ANO jasně dominovalo.



„My jsme jako hnutí získali v porovnání s rokem 2019 o 273 tisíc hlasů navíc. My jsme vyhráli a přeplnili jsme ten náš plán. Já jsem byl absolutně v šoku a jsem nadšenej," popsal Babiš skvělý výsledek hnutí ANO a následně poděkoval za skvěle odvedenou práci Aleně Schillerové, Karlovi Havlíčkovi a dalším lidem z volebního týmu.

Tím ale jeho pochvalná slová skončila a na řadu přišla tvrdá kritika nejsilnější vládní koalice SPOLU.

Psali jsme:

„V koalici SPOLU měli jediný cíl. Porazit nás. A nevím, co v tom Evropském parlamentu budou dělat, když měli jediný cíl a ten nesplnili,“ hlásil pobaveně Babiš, který divákům proti sobě postavil program koalice SPOLU a hnutí ANO a slíbil, že jeho hnutí bude bojovat za rozpojení cen elektřiny a plynu, za odvolání zákazu výroby spalovacích motorů i proti emisním povolenkám.

(dan, prvnizpravy.cz, repro: cnn prima)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?