Mladí Američané nechtějí nosit uniformu, aby umírali za hranicemi USA

zprávy

Zatímco Spojené státy jsou finančně a vojensky zapojeny do konfliktu na Ukrajině a v Izraeli i v jiných oblastech světa, mladí Američané říkají, že nechtějí nosit uniformu, aby zemřeli za hranicemi USA.

Mladí Američané nechtějí nosit uniformu, aby umírali za hranicemi USA
Ilustrační foto
15. prosince 2023 - 03:20

Armáda Spojených států má velké potíže s náborem nových kandidátů. Ve skutečnosti už nemá kapacitu vést války. Američtí občané už nechtějí být policisty světa a zemřít z tohoto důvodu.

Bývalý zvláštní asistent prezidenta Ronalda Reagana Doug Bandow představil rentgenový snímek americké armády. „Přední republikáni a demokraté podporují zástupnou válku v Evropě, podporují smrtící konflikt na Blízkém východě a vyhrožují katastrofickou válkou v Asii,“ poznamenává Doug Bandow.

„Zdá se, že horliví kritici izolacionismu, jako je ministr obrany Lloyd Austin, jsou odhodláni bránit všechny kromě Američanů,“ stěžuje si a zdůrazňuje absurditu a omezení Spojených států: „Na nákup zbraní je vždy dost peněz, i když Spojené státy se řítí do platební neschopnosti." A Doug Bandow, překládá názor občanů USA. „Federální dluh vůči veřejnosti je asi 100 procent HDP, což je blízko rekordu z konce druhé světové války. Bez radikální změny bude míra dluhu do poloviny století dvakrát vyšší. Přesto nafouklý vojenský rozpočet dál raketově roste“.

Závěr je, že americká armáda nemůže najít vojáky a nemůže vést války. „Dvojstrannému Kongresu možná chybí ještě důležitější zdroj: Zaměstnanci,“ varuje Doug Bandow. „Většina dospělých Američanů by nebyla ochotna sloužit v armádě, kdyby Spojené státy vstoupily do velké války, podle nedávného průzkumu, protože důvěra veřejnosti v ozbrojené síly zřejmě klesá,“ uvedl Newsweek.
 

Na otázku, zda by Američané dobrovolně bojovali a zemřeli, kdyby byla Amerika napadena, The American Conservative oznámil: „Pouze 51 % 18-29letých odpovědělo, že ano," což vyvolalo stížnosti na mládež nezodpovědnou pro Ameriku. „Skutečným problémem Pentagonu je, že Američané stále více odmítají sloužit, a to i bez velké války. Americká armáda má potíže naplnit své řady,“ znepokojují anglicky mluvící média. „Ozbrojené síly mohou chvíli čelit mírnému nedostatku personálu, ale brzy již nebudou schopny fungovat tak, jak bylo zamýšleno,“ zdůrazňuje The American Conservative.
 
Situace je tak zoufalá, že se americká armáda „v zoufalém pokusu zvětšit lidskou zásobu rozhodla pozastavit požadavek na středoškolský diplom“ . „Potíže s náborem jsou četné. Například na trhu práce se zvýšila konkurence. Navíc jen čtvrtina mladých lidí splňuje standardy akademické a fyzické zdatnosti,“ informují anglicky mluvící média.
 
Americká armáda zaznamenala více úmrtí v důsledku sebevražd než v boji. Americký lid už není oklamán katastrofálními politickými ambicemi svých politických vůdců, kteří je vedou do válek daleko od Spojených států: „Elita zahraniční politiky obětovala tolik životů za tak málo ospravedlnění.“ „V boji po 11. září zemřelo více než 7.000 vojáků a téměř 8.000 dodavatelů. Za stejnou dobu spáchalo sebevraždu neuvěřitelných 30.000 lidí. Oficiálně bylo v boji zraněno asi 52.000 lidí, mnozí vážně,“ uvádí The American Conservative.
 

Po výčtu prvků katastrofického pozorování stavu americké armády se Doug Bandow ve skutečnosti domnívá, že „patrioti by si měli chránit životy pro něco lepšího“. „Armáda zatím nemá žádnou odpověď na nedostatek rekrutů." Služby se jednoduše prožívají, když zvažujeme malá řešení velkých mezer. Přidání náborářů a zvýšení platů jsou zřejmé kroky. Jiné jsou oslovení mladých Američanů a přizpůsobení vojenské rutiny moderní kultuře mládeže. „Snížení počtu diskvalifikací a zlepšení fyzické zdatnosti by zvýšilo počet rekrutů“; „Odhodlání strýčka Sama nechat se navždy zatáhnout do cizích válek je velmi dobrým důvodem, proč se nepřidat k ozbrojeným silám." Nejlepší způsob, jak vyřešit problém náboru, je skoncovat s lehkomyslnými intervencemi ve prospěch okrajových zájmů

„Základním úkolem ozbrojených sil je bránit Američany – nikoli svatouškovské Evropany, kleptokratické saúdské královské rodiny, dobře situované Jihokorejce, lhostejné Tchajwance a bezpočet dalších,“ uzavírá Doug Bandow .

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif