Rusko vyhrožuje Ukrajině odvetou v případě útoku na Krym

zprávy

Rusko varuje Ukrajinu před "zničujícím odvetným úderem", pokud by došlo k útoku na Krym nebo strategicky významný Krymský most s podporou západních sil.

Rusko vyhrožuje Ukrajině odvetou v případě útoku na Krym
Maria Zacharová
4. května 2024 - 11:03

Toto prohlášení vydala mluvčí ruského ministerstva zahraničí, Maria Zacharovová, s odkazem na informace, že ukrajinská vláda mohla plánovat útok kolem 9. května, kdy Rusko slaví Den vítězství nad nacismem ve druhé světové válce, uvádí zpráva zveřejněná německým deníkem Handelsblat.

Krymský most, klíčové spojení mezi jižním Ruskem a Krymským poloostrovem, byl v minulosti již dvakrát cílem útoků ze strany Ukrajiny. Nedávno přitom Ukrajina získala od Spojených států nové raketové systémy ATACMS, které mají delší dostřel a mohly by teoreticky zasáhnout i cíle na Krymu.



V reakci na obavy z možného útoku Rusko zdůrazňuje svou připravenost chránit svá území a varuje před vážnými následky jakýchkoliv agresivních akcí. Zatímco Moskva svá tvrzení podporuje odkazy na zpravodajské informace, oficiální stanovisko Kyjeva k těmto obviněním nebylo dosud vydáno.

(jk, Handelsblatt, repro: SkyNews)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif