Roček: Vzpomínka na nesladkou Francii islámských grázlíků

politika

Nezvládnuté pouliční násilí i politické reakce. Je to signál eurokatastrofy nacvičovaný ve Francii.

Roček: Vzpomínka na nesladkou Francii islámských grázlíků
František Roček, publicista
9. srpna 2023 - 06:20

Od konce června do poloviny července o nepokojích převážně islámsky orientovaných grázlíků vyšlo na Prvních zprávách několik článků. Emeritní senátor Jaroslav Doubrava tuto katastrofu - francouzskou politickou neschopnost podporovanou primitivní migrační politikou, zmapoval na 27 stranách rukopisu.



Vytvořil tím širší, ale střízlivý, obraz francouzské politické tragédie, uvádí v komentáři pro Prvnizpravy.cz publicista František Roček.

Pokud si stáhnete Doubravovu zprávu o nesladkém francouzském rabování a nepokojích, budete mít text s původními francouzskými informacemi z oficiálních médií. S tolika původními francouzskými informacemi se čtenáři českých mainstreamových medií v průběhu nepokojů nesetkali.


Stín islámu

Kromě zpravodajských informací z francouzských deníků se Doubrava zaměřil i na souvislosti uvedené přímo v názvu jeho rozsáhlé práce: „Nepokoje ve Francii jako nácvik na převzetí moci islamisty“. V souvislosti s tím je zajímavý i podtitulek práce: „Není důležité, co se stalo, ale to, co nám nepokoje ve Francii vzkazují.“

Doubrava podává necenzurované informace z francouzského tisku a k tomu klade pár českých otázek, ale bez odpovědí. Na konci textu píše:
„Poznámky k chaotickému primitivismu rabující islámské mládeže ve Francii zůstanou bez závěru. Známe jenom základní obrysy a snad nejzákladnější souvislosti. V českém tisku se dozvíme především stereotypy sluníčkářského charakteru, ne rozporuplné informace zamezující nám v radikálních soudech. V českém povídání se objevují třeba vzdechy, že policie si zasedla na mladíky s arabskými kořeny nebo černochy. Mají podle terénních studií CNRS (Národní centrum pro vědecký výzkum) osmnáctkrát větší pravděpodobnost, že je policie bude kontrolovat, než jejich bílí vrstevníci. Co z toho vyplývá? Nic. Navazuje to na zkušenost s muslimskými gangy.“



Mraky zůstávají…

Lze melodramaticky dodat, že střízlivé francouzské informace neposkytují prostor optimismu. Mraky politické neschopnosti francouzského vedení a podivné EU politiky nad budoucností zůstávají, a narůstají.

K textu emeritního senátora Doubravy mám jeden aktuální dodatek:
Lékař a "terénní" myslitel Alain Bellaiche, autor publikující v Le Dialogue (www.ledialogue.fr) v článku z 5. srpna 2023 píše:
„Násilí na předměstích, násilí ve městech. Francie ve vypůjčeném čase?“ mj. napsal: „…mladí muslimové, kteří se stali početně většinovými na předměstích a stále více oddáni myšlenkám vítězného islámu, pracovali s doktrínou Muslimského bratrstva a radikální salafisté se tak znovu spojili se sociologií, která byla vždy specifičností historie radikálních islamistických hnutí, od Osmanů dříve až po Muslimské bratrstvo od roku 1970. Stoupenci tohoto politického islamismu si nárokují toto území a chovají se zde jako netolerantní páni vůči jiným komunitám, které nemají jinou možnost než odejít do exilu, aby jim uvolnili místo. Vládne tam nový "řád", a to řád králů.

Viděli jsme to po staletí a naposledy v Kosovu, kde sebevražedné pravicové myšlení našeho Západu, které se spojilo, aby způsobilo divokou, barbarskou a nemilosrdnou válku Srbům, vedlo k nároku povstalců a vytvoření nezávislého, muslimského území, jako je sousední Albánie…“

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?